Първият консенсус в 45-ия парламент е, че във властта има политически

...
Първият консенсус в 45-ия парламент е, че във властта има политически
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Има консенсус, че властта е с вирус и трябва да се постави под карантина

" Първият консенсус в 45-ия парламент е, че   във властта има политически вирус и той би трябвало да бъде подложен под карантина ". Този коментар направи пред БНР политологът Димитър Аврамов. 

" Политическият вирус е подложен под карантината без да има наказателна интервенция, без реваншизъм, без възмездие, с изключение на някоя изпусната дума ", добави той и обясни, че в това Народно заседание няма политически синхрон сред партиите и няма болшинство за властта .

Според него е хубаво, че имаме плуралистичен парламент, в който се приказва за политика: " Това е Народното събрание на хората, а не група депутати на властта, която споделя, че дава и прави това и това ", разяснява Аврамов. 

По думите му ползата към 45-ото Народно заседание се е нараснал не инцидентно, а тъй като:

" Минахме от режим на " Аз давам! " към режим на " Ние решаваме! ".

Политологът уточни като доста сполучливи първите назначения на фрагменти от " ИТН ". 

Прогнозата му е, че ще има едва, напълно под контрола на Народното събрание държавно управление, което е доста добре, само че ще стане, в случай че Има Такъв Народ предложат консенсусен метод за основаване на държавно управление и постоянни цели, те ще получат огромна поддръжка.

" Това е добре за всички гласоподаватели, тъй като ще има министър-председател, който е задължен да слуша какво му споделя Народното събрание, т.е. какво му споделяме ние и какво му споделят медиите. Никога повече медиите не би трябвало да попадат в обстановката, в която бяха през последните 10 години - с държавно управление, което се държи неуважително с тях и се пробва да ги подменя ", изясни политологът.

Интервюто на Диана Янкулова с Димитър Аврамов в предаването " Нещо повече " можете да чуете от звуковия файл. 

 Димитър Аврамов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР